Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10-10 dkg
mogyoró/dió és mazsola, 40 dkg édesített sürített tej, 5 dkg kókusz reszelék, 3
evőkanál kakaó, 10 dkg vaj, 15 dkg csokoládé. A tetejére 10-10 dkg fehér- és ét
csokoládé.
Elkészítése: A kekszet nagyon finomra törjük/ledaráljuk,
majd összekeverjük a dióval/mogyoróval, a kakaóval, a mazsolával és a
kókusszal. A csokoládét, a vajat és a sürített tejet együtt vízgőz felett
felolvasztjuk, majd a kekszes keverékhez öntjük. Jól összekeverjük, majd a
masszát egy kisebb méretű, sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk és
hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután kellőképpen megdermedt, kivesszük a
hűtőből. Most felolvasztjuk mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett az
étcsokoládét és szépen elkenjük a kekszes masszán. Azonnal felolvasztjuk a
fehér csokoládét is, és ezt is ráöntjük a csokoládé mázra, majd egy
fogpiszkálóval szépen összecsíkozzuk a csokoládékat. Igy hagyjuk újból
dermedni, majd kockákra vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése