Hozzávalók: 2 piros kaliforniai paprika, 2 főtt tojás, 20
dkg tehéntúró, 1 vöröshagyma, 5 dkg sajt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál fehérbor
ecet, 4 evőkanál hús- vagy zöldségleves, zöldkapor és zöldpetrezselyem, só,
frissen őrölt bors.
Elkészítése: A paprikákat félbevágjuk, magházukat
kikaparjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kevés sóval
összekeverjük. A tehéntúrót összekeverjük a megmosott és finomra vágott
zöldfűszerekkel, a reszelt sajttal, a megtisztított és nagyon apróra vágott
főtt tojásokkal, a sózott hagyma- és fokhagymával. Fokozatosan ehhez a
keverékhez öntjük az ecetből, húslevesből, sóval és borssal ízesített öntetet,
összekeverjük, majd ezzel a túrós keverékkel töltjük meg az előkészített
paprikákat, ezután pedig zöldkaporral díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése