Hozzávalók: 4 bőr és csont nélküli csirkemell, 1 citrom, 4 evőkanál
olívaolaj, 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, frissen őrölt bors. A
krumplipűréhez: 1,5 kg krumpli, vaj, tej, só. A salátához: 25 dkg rukola, 20
dkg paradicsom, 3 szál újhagyma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál fehérbor, 4
evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A megmosott és szárazra törölt csirkemellet
kissé kiveregetjük, majd bepácoljuk a citromlé- és héj, a megmosott és vékonyra
felaprított fokhagyma és zöldhagyma, az olaj, sóval és borssal ízesített
keverékébe. Letakarva a hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Ezidő alatt
készítjük el a krumplipűrét a hagyományos módon: sós vízben megfőzzük a megtisztított
és kockákra vágott krumplit, majd leszűrve, hozzáadjuk a tejet és a vajat,
amivel habosra kavarjuk. Közben a salátához a rukolát megmossuk, a paradicsomokat
is. Ez utóbbiakat szeletekre vágjuk, ugyancsak szeletekre vágjuk a
megtisztított zöldhagymát. Most összekeverjük a citromlevet a fehérborral és az
olajjal, ízesítjük sóval és borssal, majd ezt az öntetet a rukolával
összekevert paradicsomos zöldhagymához adjuk. Ezután kivesszük a húst a pácból,
lerázunk róla minden hagyma és fokhagyma maradékot, majd forró olajban mindkét
oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A húst a kész krumplipűrével
és a rukola salátával tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése