Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl
tej, 2 dl víz, 50 ml olaj, csipetnyi só.
A krémhez: 3-3 evőkanál kristály- és
porcukor, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg krémsajt, 1 narancs
lereszelt héja és kifacsart leve. A tálaláshoz: narancs szeletek, tejszínhab,
mazsola és olvasztott csokoládé.
Elkészítése: Először elkészítjük a palacsinta tésztát: a
tojásokat jól elkeverjük a sóval és az olajjal, hozzáadjuk a tej-víz keverék
felét, ezzel is tovább keverjük, most beleszórjuk a lisztet, amivel
csomómentesre keverjük, majd a folyadék megmaradt részét is hozzáöntjük és
elkeverjük. Hagyjuk kissé pihenni a hűtőszekrényben mely idő alatt elkészítjük
a krémet: a tojást elkavarjuk a
kristálycukorral, a liszttel és a tejjel, majd nagyon kis lángon, folytonosan
kavargatva sűrűre főzzük, ezután félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezidő alatt a krémsajtot habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a
narancshéjat és a levet, majd ezt a krémet a hűtőszekrénybe tesszük dermedni
kb. 30 percre. Ezután a kihűlt tojásos krémet a narancsos krémmel összekeverjük
és ezzel a krémmel töltjük meg az időközben kisült palacsintákat, feltekerjük őket, végül pedig narancs szeletekkel,
tejszínhab rózsákkal, mazsolával megszórva és olvasztott csokoládéval
lecsorgatva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése