Hozzávalók: Alapokhoz: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3
tojássárga, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor. A krémhez: egyik
lap a kisütött 3 közül, 1 dl rum, 15 dkg cukor, 1 dl tej, 2-2 evőkanál
baracklekvár és vaj, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor/1 teáskanál
vanília kivonat. A tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor és reszelt csokoládé.
Elkészítése: A liszthez keverjük a cukrot és a sütőport,
elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgákat.
A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, konyhai fóliába csomagoljuk és 1-2
órára pihentetjük. Ezután 3 részre osztjuk, majd lisztezett felületen mindegyiket
kinyújtjuk és tepsi hátán külön-külön megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni,
majd egyiket közülük összetörjük, meglocsoljuk arummal, ezután pedig hozzáadjuk
a tejet, a cukrot, a kakaót, a vaníliát, a vajat és a baracklekvárt. Ezt a jól
kikevert krémet kenjük a két lap közé. A tetejére a tojásfehérjéket a cukorral
gőzön kemény habbá verjük, majd elkenjük a sütemény tetején, végül pedig
reszelt csokoládéval megszórjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán szeletekre
vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése