Hozzávalók ( 6 személyre): 1,5 kg krumpli, 50 dkg
kolbász, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj felolvasztva, 1 hagyma, 1 gerezd
fokhagyma, só és bors; a forma kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A megtisztított és szeletekre vágott
krumplit sós vízben 10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. Ezidő alatt a
forró olajban puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát, az apróra vágott
fokhagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt és kb. 5 perc alatt
átsütjük. Egy tűzálló edényt kikenünk vékonyan vajjal, beletesszük a hagymás
kolbásszal összekevert és vajjal meglocsolt krumplit, az ételt megszórjuk a
reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Csak
addig sütjük, míg a sajt elolvad a tetején! Forrón kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése