Hozzávalók ( 6 személyre): A tokányhoz: 60 dkg
csirkemell, 30-30 dkg paprika és paradicsom, 10 dkg bacon szalonna, 1 nagyobb
vöröshagyma, só, bors, pirospaprika. A puliszkához: 30 dkg kukoricadara, 15 dkg
juhtúró, 2 dl tejföl. A tál kikenéséhez vaj.
Elkészítése: A szalonnát apróra vágjuk és kis
lángon kiolvasztjuk, majd rátesszük a megtisztított és apróra vágott hagymát,
ezt üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára
vágott húst, ezután pedig a lehéjazott és negyedekbe vágott paradicsomot, majd
pedig a kicsumázott és kis szeletekre vágott paprikát. Sóval, borssal és
pirospaprikával ízesítjük és lefedve, kis lángon addig sütjük/pároljuk míg a
hús puha lesz. Közben a puliszkához felforralunk 1 liter, sóval ízesített
vizet, majd amikor a víz forr, folytonosan kevergetve beleszórjuk a darát.
Néhány percig főzzük, majd fedő alatt hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát egy
kivajazott tálba simítjuk, elmorzsoljuk rajta a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföl
felével, beborítjuk a tokánnyal, ráöntjük a maradék tejfölt, végül pedig előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése