Hozzávalók ( 4 személyre): 4-4 alsó- és felső csirkecomb,
1 kg krumpli, 2,5 dl fehérbor, 1 hagyma, 2 evőkanálnyi frissen aprított
rozmaring, 3 gerezd fokhagyma, só és bors; a tál kikenéséhez olaj.
Elkészítése: A húsdarabokat sóval és borssal ízesítjük,
majd a vékony szeletekre vágott hagymával, az apróra vágott fokhagymával és a
rozmaringgal összekeverjük és hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni legalább 3 órán
keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakáig hagyjuk. Másnap a combokat
mindenestől egy kiolajozott sütőtálba tesszük, körérakjuk a kockákra vágott és
sóval, borssal ízesített krumplit, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig
sütjük. A sütőből kivéve a hús alá öntünk 1,5 dl bort, majd visszatéve a
sütőbe, további kb. 15 percig sütjük. Ekkor újból kivesszük a sütőből és a
krumplit óvatosan megforgatjuk, hogy mindenütt átsüljön. Hozzáöntjük a
megmaradt bort is, végül pedig további kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A
sütőből kivéve azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése