Hozzávalók ( 4 személyre): 4 tojás, 4 virsli, 2
sárgarépa, 3 szál zöldhagyma, 3 evőkanál liszt, kb. 50 ml tej ( csak ha
szükséges), só és bors; a sütéshez olaj; a tálaláshoz zöldhagymás paradicsom
saláta.
Elkészítése: A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a
zöldhagymát és a virslit vékony karikákra vágjuk, a felvert tojásokat sóval,
borssal és a liszttel összekeverjük. A tojáshoz adjuk a lereszelt sárgarépát, a
virslit és a zöldhagymát, jól összekeverjük, majd a ha tészta túlságosan sűrű
lenne, akkor kevés tejjel higítjuk. Evőkanál segítségével lepényeket kanalazunk
a tésztából, amiket forró olajban mindkét oldalukon kisütünk, végül paradicsom
salátával vagy kedvenc salátánkkal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése