Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg brokkoli, 30 dkg
bármilyen száraz tészta, 25 dkg sonka, 15 dkg sajt, 3 dl tejszín, 1 hagyma, 2
gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál mustár és olaj, só és bors.
Elkészítése: A tésztát bő, sóval ízesített vízben
megfőzzük, az utolsó 5 percben adjuk hozzá az időközben rózsáira szedett
brokkolit is. Ezután leszűrjük, a főzőléből félreteszünk kb. 1 dl-nyit.
Időközben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd
hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, kis ideig pároljuk, majd
hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a mustárt, felöntjük a tejszínnel,
felforraljuk, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és a brokkolit és keveset a főzőléből.
Összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd kis lángon, folyamatosan
kavargatva besűrítjük. A tűzről levéve, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd
összekeverjük és azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése