2017. október 30., hétfő

Sonkás brokkolis sajtos tésztasaláta




Hozzávalók ( 4 személyre): 40 dkg brokkoli, 30 dkg bármilyen száraz tészta, 25 dkg sonka, 15 dkg sajt, 3 dl tejszín, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál mustár és olaj, só és bors.


Elkészítése: A tésztát bő, sóval ízesített vízben megfőzzük, az utolsó 5 percben adjuk hozzá az időközben rózsáira szedett brokkolit is. Ezután leszűrjük, a főzőléből félreteszünk kb. 1 dl-nyit. Időközben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát, kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a mustárt, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és a brokkolit és keveset a főzőléből. Összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd kis lángon, folyamatosan kavargatva besűrítjük. A tűzről levéve, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd összekeverjük és azonnal kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design