2017. október 27., péntek

Sajtos-sonkás rizsgombóc




Hozzávalók ( 6 személyre): 40 dkg rizs, 10-10 dkg reszelt- és kockákra vágott sajt, 15 dkg sonka, 1 liter húsleves, 2,5 dl fehérbor, 1 hagyma, 2-2 evőkanál olaj és vaj, 3 evőkanálnyi frissen aprított zöldpetrezselyem, só és bors; a panírhoz liszt, tojás és zsemlemorzsa, a sütéshez olaj, a tálaláshoz kedvenc szószunk.


Elkészítése: Az együtt felforrósított olajban és vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát, majd kb. 2 percnyi pirítás után hozzáadjuk a rizst. Jól összekavarjuk, majd hozzáöntjük a bort, hagyjuk az alkoholt elpárologni, ezuitán pedig a húslevest is hozzáadjuk, majd ízesítjük sóval és borssal és kis lángon, lefedve addig főzzök, míg a rizs megpuhul, de nem főtte el az összes levet. Ekkor levéve a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd egy nagyobb lapos edénybe terítjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt rizshez adjuk a zöldpetrezselymet és a reszelt sajtot, összekeverjük, majd lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle, amely gombócok közepében „elrejtünk” 1-1 sajtkockát. Az így megformázott gombócokat klasszikus módon lisztbe, majd tojásba, aztán zsemlemorzsába forgatjuk, bő, forró olajban kisütjük, végül kedvenc mártásunkkal kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design