Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 6 tojás, 25 dkg porcukor, 7
evőkanál olaj, 25 dkg liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 citrom reszelt
héja; a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: Fokozatosan adva hozzá a cukrot, az egész
tojásokat kb. 30 perc alatt habos-krémes állagúvá verjük. Ekkor adjuk hozzá a
vanília kivonatot, a reszelt citromhéjat, az olajat és további 10 percig
habosítjuk. Óvatosan belekeverjük a lisztet, majd egy sütőpapírral ellátott
formába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre (
tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, tetejét porcukorral
meghintjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése