2018. augusztus 23., csütörtök

Csirkemelles kolbászos rizs



Csirkemelles, kolbászos rizs

Hozzávalók ( 4 személyre): 1 egész csirkemell, 20 dkg kolbász, 20 dkg rizs, 7-8 dl húsalaplé, fél-fél piros és zöld/sárga paprika, 10 dkg reszelt sajt, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, petrezselyemzöld; a tetejére paradicsom, zöldhagyma és kevés reszelt sajt.
Elkészítése: 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és tovább pároljuk még 2 percig. Ekkor adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott húst és a vékony szeletekre vágott kolbászt. Együtt pároljuk míg a hús kifehéredik, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, összekeverjük és további 2 percig pároljuk. Most hozzáadjuk a rizst és felöntjük a húsalaplével, szükség szerint sóval és borssal ízesítjük. Kis lángon felforraljuk és addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Most meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a fele reszelt sajttal. Összekeverjük és lefedve, levesszük a tűzről. Tálalás előtt megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, majd tetejére halmozzuk a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott zöldhagymát és tálaljuk.






0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design