Mentás csokis fagyi
Hozzávalók: 5 dl tejszín, 40 dkg sürített tej, 30 dkg
csokoládé ( 20 dkg apróra-, 10 dkg durvára vágva), 1 csokor menta.
Elkészítése: A mentaleveleket felaprítjuk, majd
beletesszük a forráspontig hevített tejszínbe. Az edényt levesszük a tűzről,
lefedjük és így hagyjuk 2-3 percig. Ezután leszűrjük a tejszínt, ráöntjük az
apróra vágott csokoládéra, hagyjuk 1 percig állni, majd addig keverjük, míg a
csokoládé teljesen elolvadt. Ezután hozzáadjuk a sürített tejet, jól
összekeverjük, majd egy sütőpapírral ellátott püspökkenyér-formába ( vagy
bármilyen fagyasztható edénybe) öntjük a keveréket és hagyjuk kihűlni. Ezután
fagyasztóba tesszük és hagyjuk félig megdermedni. Ez kb. 1-2 óra. Ezután a
fagyasztóból kivesszük, a formából kiborítjuk, majd hozzákeverjük a durvára
vágott csokoládét, miután ujból az edénybe tesszük és a fagyasztóban teljesen
megfagyasztjuk. Tálalás előtt fél órával kivesszük, adagoljuk és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése