Hozzávalók ( 4 személyre): A húshoz: 50 dkg csirkemell, 1
dl fehérbor, 1-1 evőkanál citromhéj és morzsolt kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 2
evőkanál olaj, só és bors; a salátához 25 dkg rizs, 3-3 paradicsom,
salátauborka és zöldhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 kisebb
csokor petrezselyemzöld és menta, 2 evőkanál citromlé, 3 evőkanál olaj, só és
bors.
Elkészítése: A húst szeletekre vágjuk, majd sóval,
borssal, citromhéjjal, kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával, olajjal
ízesítjük és egy olajozott tűzálló tálba tesszük, majd előmelegített sütőben
kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percig pihenni.
Közben a rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ezidő alatt a
paradicsomot, uborkát, zöldhagymát kisebb darabokra-, a fokhagymát, mentát és
petrezselyemzöldet pedig apróra vágjuk. A leszűrt, átöblített rizshez adjuk a
felaprított zöldségeket és zöldfűszereket, az elmorzsolt sajtot, majd a
citromlével, olajjal, szükség szerint sóval és borssal ízesítve átkavarjuk és a
kisült csirkemell-szeletekkel kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése