2018. augusztus 7., kedd

Fűszeres csirkemell mentás rizssalátával




Hozzávalók ( 4 személyre): A húshoz: 50 dkg csirkemell, 1 dl fehérbor, 1-1 evőkanál citromhéj és morzsolt kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só és bors; a salátához 25 dkg rizs, 3-3 paradicsom, salátauborka és zöldhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 kisebb csokor petrezselyemzöld és menta, 2 evőkanál citromlé, 3 evőkanál olaj, só és bors.

Elkészítése: A húst szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, citromhéjjal, kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával, olajjal ízesítjük és egy olajozott tűzálló tálba tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percig pihenni. Közben a rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ezidő alatt a paradicsomot, uborkát, zöldhagymát kisebb darabokra-, a fokhagymát, mentát és petrezselyemzöldet pedig apróra vágjuk. A leszűrt, átöblített rizshez adjuk a felaprított zöldségeket és zöldfűszereket, az elmorzsolt sajtot, majd a citromlével, olajjal, szükség szerint sóval és borssal ízesítve átkavarjuk és a kisült csirkemell-szeletekkel kínáljuk. 



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design