2014. augusztus 8., péntek

Barackos poharas desszert



Hozzávalók: 5 dl tejszín, 4 dl sűrített tej, 50 ml tej, 1 vanília rúd, 2 teáskanál zselatin, 50 dkg barack. A díszítéshez: citromfű.

Elkészítése: Először beáztatjuk a zselatint a tejbe kb. 5 percig. A tejszínt, a sűrített tejet és a kikapart vanília rudat – a kis magvakkal együtt- nagyon kis lángon folytonosan kavargatva forráspontig felmelegítjük. Ekkor levéve a tűzről leszűrjük, majd belekeverjük a nagyon kis lángon felolvasztott zselatint. Így hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre. Ezidő alatt a barackokat megmossuk és meghámozzuk, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit egyenletesen elosztjuk 8 pohárban. A barackra öntjük a pudingot, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután pedig hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Ekkor a megdermedt pudingra halmozzuk –egyenletesen elosztva- a félretett barackokat, majd ezt a finom desszertet citromfűvel díszítve kínáljuk. 


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design