Hozzávalók: 5 dl tejszín, 4 dl sűrített tej, 50 ml tej, 1
vanília rúd, 2 teáskanál zselatin, 50 dkg barack. A díszítéshez: citromfű.
Elkészítése: Először beáztatjuk a zselatint a tejbe kb. 5
percig. A tejszínt, a sűrített tejet és a kikapart vanília rudat – a kis
magvakkal együtt- nagyon kis lángon folytonosan kavargatva forráspontig
felmelegítjük. Ekkor levéve a tűzről leszűrjük, majd belekeverjük a nagyon kis
lángon felolvasztott zselatint. Így hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre. Ezidő
alatt a barackokat megmossuk és meghámozzuk, keveset félreteszünk a
díszítéshez, a többit egyenletesen elosztjuk 8 pohárban. A barackra öntjük a
pudingot, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután pedig hűtőszekrényben tartjuk
tálalásig. Ekkor a megdermedt pudingra halmozzuk –egyenletesen elosztva- a
félretett barackokat, majd ezt a finom desszertet citromfűvel díszítve
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése