Hozzávalók: 80 dkg fagyasztott leveles tészta, 20 dkg
natúr krémsajt ( Mascarpone), 3 evőkanál majonéz, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg
reszelt mozzarella, 2 paradicsom, 15 dkg fekete olajbogyó, 10 dkg párolt
brokkoli, egy kisebb saláta uborka, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk
kiolvadni, aztán kitekerjük, majd egyforma téglalapokra vágjuk, amiket tepsibe
teszünk és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütünk. Kivéve
hagyjuk őket teljesen kihűlni, ezidő alatt a krémsajtot kikeverjük a
megtisztított és lereszelt fokhagymával, a majonézzel, majd ezt a krémet
ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, végül pedig megkenjük vele a kihűlt
tészta darabokat. Mindegyik –krémmel megkent- mini pizzát először is meghintjük
reszelt sajttal, aztán ízlésesen elrendezzük rajta a darabokra vágott
paradicsomot, a megtisztított és kisebb darabokra vágott uborkát, a brokkolit,
végül pedig az olajbogyót. Azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése