Hozzávalók: A húshoz: 1,5 kg csirke alsócomb, 1 evőkanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1
citrom lereszelt héja, kevés olaj, só, frissen őrölt bors. A szószhoz: 5
evőkanál ketchup, másfél citrom frissen kifacsart leve, 2 evőkanál fehérbor
ecet, 2 evőkanál méz, 1 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors.
Elkészítése: A megmosott és megszárított combokon
óvatosan fellazítjuk a bőrt. A pirospaprikát összekeverjük a finomra lereszelt
fokhagymával, a citromhéjjal, sóval, borssal és nagyon kevés ( 1 evőkanálnyi)
olajjal, majd e massza felét óvatosan a hús és a bőr közé „gyömöszöljük”, a
megmaradt masszával pedig jól megmasszírozzuk a hús darabokat. Ezután grill
sütőn a combokat kisütjük, ezidő alatt pedig elkészítjük a szószt: összekeverjük
a hozzávalókat, majd nagyon kis lángon, folyamatosan kavarva felforraljuk.
Ezzel a szósszal megkenjük a combokat, majd vegyes salátával körítve, azonnal
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése