Hozzávalók: 70 dkg friss kolbász, 7 dl sör, 6 gerezd
fokhagyma, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 evőkanál olaj. A sütéshez olaj.
Elkészítése: A szeletekre vágott kolbászokat egy nagyobb
edénybe tesszük, rájuk öntjük a sört és a megtisztított és apróra felvágott
fokhagymát. Lefedve, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk. A megtisztított
vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és egy serpenyőbe tesszük. A hagymára
tesszük a hűtőből kivett kolbász karikákat, ráöntjük a páclevet és közepes
lángon forráspontig hevítjük, ezután pedig további 4-5 perc alatt megpároljuk a
kolbászt. Ezután a kolbászt kivesszük a léből és hagyjuk teljesen megszáradni.
Ezidő alatt egy tárcsát jól felmelegítünk, majd a kolbászokat olajban kb. 4-6
perc alatt átsütjük. Kivéve hagyjuk a kolbászokat pihenni kb. 3 percig, ezután
kenyérrel és káposzta salátával vagy kedvenc salátánkkal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése