Hozzávalók: 25 dkg spirál alakú tészta, 10-10 dkg piros
és zöld paprika, 2 paradicsom, 1 kisebb méretű saláta uborka, 4 gerezd
fokhagyma, 2-2 evőkanál reszelt sajt és citromlé, olívaolaj, só, frissen őrölt
bors. A díszítéshez bazsalikom.
Elkészítése: A megmosott zöldségeket ( paprikát,
paradicsomot) nagyobb darabokra vágjuk, az uborkát megtisztítjuk, majd először
nem túl vastag szeletekre, aztán pedig darabokra vágjuk, majd az egészet
összekeverjük az olajjal és a citromlével. Közben kifőzzük a tésztát a szokásos
módon ( bő, sóval ízesített vízben),
aztán leszűrjük, hozzákeverjük a zöldségekhez.
A salátához adjuk a megtisztított és lereszelt fokhagymát is, majd
összekeverjük a reszelt sajttal, végül pedig ízesítjük sóval és frissen őrölt
borssal, még egyet keverünk rajta és azonnal
a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kivéve, bazsalikommal
díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése