2014. augusztus 23., szombat

Nyári hideg saláta









Hozzávalók: 25 dkg spirál alakú tészta, 10-10 dkg piros és zöld paprika, 2 paradicsom, 1 kisebb méretű saláta uborka, 4 gerezd fokhagyma, 2-2 evőkanál reszelt sajt és citromlé, olívaolaj, só, frissen őrölt bors. A díszítéshez bazsalikom.


Elkészítése: A megmosott zöldségeket ( paprikát, paradicsomot) nagyobb darabokra vágjuk, az uborkát megtisztítjuk, majd először nem túl vastag szeletekre, aztán pedig darabokra vágjuk, majd az egészet összekeverjük az olajjal és a citromlével. Közben kifőzzük a tésztát a szokásos módon (  bő, sóval ízesített vízben), aztán leszűrjük, hozzákeverjük a zöldségekhez.  A salátához adjuk a megtisztított és lereszelt fokhagymát is, majd összekeverjük a reszelt sajttal, végül pedig ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, még egyet keverünk rajta és azonnal  a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Kivéve, bazsalikommal díszítve kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design