2014. augusztus 29., péntek

Citromos fokhagymás csirkecomb









Hozzávalók: A húshoz: 8 felső csirkecomb, 1,5 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg vaj, só, frissen őrölt bors. A tálaláshoz párolt sárgarépa, kukorica ( konzerv) és párolt rizs.

Elkészítése: Megolvasztjuk a vajat, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a citromlevet, a megtisztított és nagyon apróra vágott fokhagymát és ezt ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint. A megmosott, megtisztított húsdarabok mindegyikét megmártogatjuk ebben a szószban, ezután sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük őket. Végül egy ecsetet a megmaradt szószba mártunk és megkenjük vele a húsdarabokat, ezután a tepsit előmelegített sütőbe tesszük és 30-35 perc alatt a combokat készre sütjük. Ezidő alatt elkészítjük a párolt rizst és a sárgarépát, a kukoricát lecsöpögtetjük. A kisült húst a párolt rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design