Hozzávalók ( kb. 14-15 darabhoz): 25-25 dkg liszt és
cukor, 1 tojás, 1,5 dl aludttej, 1,2 dl olaj, 50 ml citromlé, 2-2 evőkanál
tejföl és citromhéj, 1-1 teáskanál szódabikarbóna és vanília kivonat, csipetnyi
só; a krémhez 25 dkg krémsajt ( Mascarpone), 8 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé;
a díszítéshez citromszeletek és sárga szórócukor/ citromhéj.
Elkészítése: Habosra keverjük a cukrot a tojással,
hozzáadjuk az olajat, aludttejet, tejfölt, citromlevet és héjat, a vanília
kivonatot, majd a sóval és szódabikarbónával átszitált lisztet is a tésztához
keverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl a tésztát! A muffinsütő mélyedéseiben
található papírkapszlikban egyenletesen elosztjuk a tésztát és előmelegített
sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. A sütőből kivéve hagyjuk
kihűlni, ezidő alatt elkészítjük a krémet: a krémsajtot jól kikeverjük a
cukorral és a citromlével, majd a krémet hűtőszekrényben tartjuk a díszítésig.
A krémet a kihűlt muffinokra halmozzuk, majd citromszeletekkel díszítve
kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése