Hozzávalók ( 5 személyre): 3,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 10
g zselatinpor, 6 dkg cukor, 1 teáskanál vanília kivonat; az eper öntethez 40
dkg friss eper, 10 dkg cukor, 2-2 evőkanál víz és citromlé; a diszítéshez eper.
Elkészítése: A zselatint beáztatjuk 3 evőkanál hideg
vízbe. Ezalatt a tejszínt és a tejet a cukor hozzáadásával forráspontig
hevítjük, majd levéve a tűzről, hozzáadjuk a vanília kivonatot. Hagyjuk állni
még kb. 2 percig, ezután feloldjuk benne a zselatint, folytonosan kavargatva,
míg a zselatin teljesen elolvad. Ekkor hideg vízzel kiöblített formákba
adagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Az
eper öntethez a friss, megtisztított epret a cukorral és a vízzel felfőzzük,
többször megkavargatva és kis lángon addig főzzük, míg az öntet kissé
besűrűsödik. Ekkor levéve a tűzről egy finom szűrőn átszűrjük és hagyjuk
kihűlni. Az időközben megdermedt Panna Cottákat kiborítjuk egy lapos tányérra,
köré öntjük az öntetet, majd eperrel diszítjük és azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése