Hozzávalók ( 1 rúdhoz): 4 tojás, 5 evőkanál liszt, 20 dkg
friss spenót, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só; a krémhez 20 dkg tehéntúró, 10
dkg natúr krémsajt, 1 piros paprika, 10 dkg sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál
tejföl, só és bors.
Elkészítése: Először leforrázzuk a spenótot, ezután
leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd nagyon apróra felvágjuk. Külön kemény
habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a
spenótot, végül pedig a sütőporral átszitált lisztet. Egy piskótaszerű tésztát
kapunk, amit sütőpapírral ellátott tepsibe öntünk és 180 fokos sütőben kb. 15
perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A sütőből kivéve azonnal feltekerjük és
így hagyjuk kihűlni. Ezidő alatt elkészítjük a krémet: ehhez nagyon apróra
vágjuk a sonkát és a paprikát, majd jól kikeverjük a túrót a krémsajttal, a
vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a sonkát és a paprikát, végül sóval és borssal
ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a kicsavart spenótos piskótát, óvatosan
feltekerjük, háztartási fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben tartjuk
tálalásig. Ekkor szépen felszeleteljük és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése