2018. március 15., csütörtök

Sajtos kifli


Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl aludttej, 1 dl olaj, csipetnyi cukor, 1,5 evőkanálnyi szárított élesztő, csipetnyi só; a kenéshez 20 dkg margarin, 1,5 teáskanál só, 1 tojás; a szóráshoz szezámmag, reszelt sajt.

Elkészítése: A lisztben elkeverjük a cukrot és az élesztőt; külön összekeverjük a langyos aludttejet az olajjal, a felvert tojásokkal és a sóval, majd ezt a keveréket a liszthez adjuk és jól kidolgozzuk a tésztát, aztán pedig letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Közben összekeverjük a puha margarint a sóval. Miután megkelt, a tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk, ezekből gombócokat formázunk. Mindegyik gombócot vékony, kerek lappá nyútjuk. Egyszerre két lappal dolgozunk: egyik lapot vékonyan megkenjük a sós margarinnal, ráhelyezzük a másik lapot, majd a sodrófával kissé átnyújtjuk. Ezután cikkekre vágjuk, kiflikké sodorjuk és sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatjuk, ott hagyjuk kelni további 30 percig. Ugyanígy járunk el a megmaradt tésztadarabokkal is. Miután megkeltek, a kifliket megkenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal/reszelt sajttal és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design