2018. március 9., péntek

Túrós omlós süti




Hozzávalók: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl tejföl, 1 teáskanál sütőpor, csieptnyi só; a töltelékhez 40 dkg túró, 1 tojás, 10 dkg cukor, 2-2 evőkanál liszt és tejföl, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a kenéshez 2 tojássárgája és kevés víz; a szóráshoz porcukor.

Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, jól összekeverjük, majd a sóval és a sütőporral összekevert lisztet is hozzáadjuk, összeállítjuk és félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túróhoz adjuk a tojást, a cukrot, a tejfölt és a lisztet, majd a vanília kivonattal és a sóval ízesítjük és jól összekeverjük. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy pogácsa szaggatóval kb. 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk. Mindegyik körbe teszünk 1-1 evőkanálnyi túrós krémet, majd a köröket félbehajtjuk, de nem nyomjuk le teljesen. Megkenjük a vízzel elkevert tojássárgával, majd forró sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintjük és tálaljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design