Hozzávalók: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2
tojás, 2,5 dl tejföl, 1 teáskanál sütőpor, csieptnyi só; a töltelékhez 40 dkg
túró, 1 tojás, 10 dkg cukor, 2-2 evőkanál liszt és tejföl, 1 teáskanál vanília
kivonat, csipetnyi só; a kenéshez 2 tojássárgája és kevés víz; a szóráshoz
porcukor.
Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a cukorral,
hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, jól összekeverjük, majd a sóval és a
sütőporral összekevert lisztet is hozzáadjuk, összeállítjuk és félretesszük,
míg elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túróhoz adjuk a tojást, a cukrot, a
tejfölt és a lisztet, majd a vanília kivonattal és a sóval ízesítjük és jól
összekeverjük. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy
pogácsa szaggatóval kb. 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, amiket
sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk. Mindegyik körbe teszünk 1-1
evőkanálnyi túrós krémet, majd a köröket félbehajtjuk, de nem nyomjuk le
teljesen. Megkenjük a vízzel elkevert tojássárgával, majd forró sütőben 30-35
perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd
porcukorral meghintjük és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése