2018. március 18., vasárnap

Savanyú káposztás krumplisaláta




Hozzávalók ( 4 személyre): 1 kg héjában főtt krumpli, 2 lilahagyma, 20 dkg savanyú káposzta, 2 dl forró víz, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A megtisztított lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, ízesítjük sóval és az ecettel, majd ráöntjük a forró vizet és így hagyjuk állni 10 percig, aztán leszűrjük. Ezidő alatt megtisztítjuk és nem túl vastag szeletekre vágjuk a krumplit, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a jól kifacsart savanyú káposztát, a leszűrt lilahagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az olajjal, sóval és borssal ízesítve óvatosan összekeverjük és azonnal kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design