Hozzávalók ( 4 személyre): 1 kg héjában főtt krumpli, 2
lilahagyma, 20 dkg savanyú káposzta, 2 dl forró víz, 6 gerezd fokhagyma, 4
evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A megtisztított lilahagymát vékony
szeletekre vágjuk, ízesítjük sóval és az ecettel, majd ráöntjük a forró vizet
és így hagyjuk állni 10 percig, aztán leszűrjük. Ezidő alatt megtisztítjuk és
nem túl vastag szeletekre vágjuk a krumplit, hozzáadjuk az apróra vágott
fokhagymát, a jól kifacsart savanyú káposztát, a leszűrt lilahagymát, az apróra
vágott petrezselyemzöldet, majd az olajjal, sóval és borssal ízesítve óvatosan
összekeverjük és azonnal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése