Hozzávalók ( 6 személyre): 4 friss kolbász, 50 dkg
csirkehús ( kicsontozott comb/mell), 1-1 hagyma, sárgarépa és póréhagyma, 4 dl
víz, 1,5 dl fehérbor, 30 dkg főtt bab, 4 gerezd fokhagyma, fél-fél teáskanálnyi
szárított provanszi fűszerkeverék és rozmaring, olaj, só, bors,
zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A szeletekre vágott kolbászt kevés olajon
megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt olajban megsütjük a
nagyobb darabokra vágott, aztán sóval és borssal ízesített húst; ezt is
kivesszük és félretesszük. A visszamaradt olajban először üvegesre pároljuk az
apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, végül pedig a
halványzöld részéig felaprított pórét is a zöldségekhez keverjük. Sóval és
borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, további 1
percig pároljuk, majd felöntjük a borral, majd felforraljuk. Ekkor az edénybe
visszatesszük a kolbászt és a húst, hozzáadjuk a babot, ízesítjük a szárított
fűszerekkel, felöntjük a vízzel, ha szükséges sóval és borssal is ízesítjük,
majd letakarjuk és kis lángon addig főzzük, míg minden puhára fő. A tűzről
levéve meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése