Hozzávalók ( 8 személyre): 50 dkg sertéshús, 15 dkg
sárgaborsó, 5 krumpli, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj, só,
bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: Az egy éjszakára beáztatott sárgaborsót a
kockákra vágott hússal együtt főni tesszük kb. 3,5-4 liter vízben, amit sóval
és borssal ízesítettünk. Csendes tüzön főzzük, mint a húslevest, közben
többször levesszük róla a habot. Időközben a krumplit kockákra- az egyik
sárgarépát pedig vékony szeletekre vágjuk. Amikor a borsó át van főve, a
levesbe tesszük a krumplit és a sárgarépát és további kb. 15 perc alatt puhára
főzzük. Közben az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk,
hozzáadjuk a megmaradt és lereszelt sárgarépát, együtt tovább pároljuk, majd
hozzákeverjük a nagyon apróra vágott fokhagymát is és együtt készre pároljuk.
Meghintjük egy evőkanálnyi frissen aprított zöldpetrezselyemmel, majd ezt a
keveréket a levehez adjuk. Addig főzzük a levest, míg minden hozzávaló szépen
megpuhul, időközben ellenőrizzük az étel sósságát és ha szükséges még
ízesítjük. Amikor a leves készen van, levesszük a tűzről és meghintjük apróra
vágott zöldpetrezselyemmel és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése