Brokkolis sajtos makaróni
Hozzávalók ( 4 személyre): 25-25 dkg brokkoli és tészta,
3,5 dl tej, 3,5 dl tejszín, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-2
evőkanál vaj és liszt, 1 teáskanál mustár, só és bors.
Elkészítése: Elkészítjük a sajtos szószt: a felolvasztott
vajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd meghintjük a liszttel,
lassanként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, folytonosan kavargatva, majd
sóval, borssal és a mustárral ízesítve 3-4 perc alatt besűrítjük. Közben a
brokkolit egy mikrózható edénybe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál vízzel,
lefedjük egy kistányérral és mikrohullámú edényben 3-4 perc alatt megpároljuk.
A szószhoz adjuk a lereszelt sajtot, az időközben megfőtt és leszűrt tésztát és a brokkolit,
összekeverjük és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése