Lekváros pogácsa
Hozzávalók: 22 evőkanál liszt, 8-8 evőkanál olvasztott zsír
és porcukor, 3 tojás, 1 teáskanál szalagáré, csipetnyi só; a töltéshez
baracklekvár, a tetejére 10 dkg csokoládé és 3 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
porcukorral, szalagáréval és sóval összekevert lisztbe mélyedést formázunk,
bele tesszük a kissé felvert tojásokat és a zsírt, a tésztát összeállítjuk,
majd gyorsan összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett felületen kinyújtjuk. Kis
pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezve,
előmelegített sütőben világosra sütjük a kis pogácsákat. Miután kihűltek, kettőt-kettőt
összeragasztunk baracklekvárral, majd lecsorgatjuk az -olvasztott és olajjal összekevert- csokival,
hagyjuk kissé dermedni és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése