2018. november 7., szerda

Lekváros pogácsa



Lekváros pogácsa

Hozzávalók: 22 evőkanál liszt, 8-8 evőkanál olvasztott zsír és porcukor, 3 tojás, 1 teáskanál szalagáré, csipetnyi só; a töltéshez baracklekvár, a tetejére 10 dkg csokoládé és 3 evőkanál olaj.

Elkészítése: A porcukorral, szalagáréval és sóval összekevert lisztbe mélyedést formázunk, bele tesszük a kissé felvert tojásokat és a zsírt, a tésztát összeállítjuk, majd gyorsan összegyúrjuk, ezután pedig lisztezett felületen kinyújtjuk. Kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezve, előmelegített sütőben világosra sütjük a kis pogácsákat. Miután kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk baracklekvárral, majd lecsorgatjuk az  -olvasztott és olajjal összekevert- csokival, hagyjuk kissé dermedni és kínáljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design