Cékla fasírt tésztával
Hozzávalók ( 4 személyre): a fasírtokhoz 15 dkg
csicseriborsó ( konzerv), 1 cékla, 5-5 dkg darált dió és zabpehely, 2 szál
zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt köménymag, só és bors; a
sütéshez olaj; körítésnek spagetti/ vastag metélt, paradicsomszósz.
Elkészítése: A csicseriborsót leszűrjük, hozzáadjuk a
megtisztított és lereszelt céklát, a diót, a zabpelyhet, az apróra vágott zöld-
és fokhagymát, majd sóval, borssal és
őrölt köménymaggal ízesítjük és jól összegyúrjuk a masszát. Ezután diónyi
nagyságú gombócokat formázunk, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe
sorakoztatunk, meglocsolunk kevés olajjal és előmelegített sütőben kb. 40 perc
alatt készre sütjük. Ezidő alatt megfőzzük, leszűrjük a tésztát/spagettit. A
kisűlt fasírtokat a főtt tésztával és paradicsomszósszal kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése