Vaníliás karikák
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg vaj, 80 dkg
liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a
tetejére olvasztott csokoládé és színes szórócukor.
Elkészítése: Habosra
keverjük a cukrot a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól
kikeverjük, ezután hozzáadjuk a vanília kivonatot, végül pedig a sóval és a
sütőporral átszitált lisztet a tésztához adjuk és jól kidolgozzuk. A tészta
puha, de nem ragadós kell legyen. Ezután két részre osztjuk; mindegyiket
vékonyra kinyújtjuk, majd egy-egy nagyobb és kisebb pogácsa szaggatóval
kiszúrjuk. A karikákat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített
sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd
olvasztott csokoládéba mártjuk és azonnal megszórjuk színes szórócukorral.
Hagyjuk dermedni, majd kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése