2018. november 17., szombat

Vaníliás karikák



Vaníliás karikák

Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg vaj, 80 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a tetejére olvasztott csokoládé és színes szórócukor.
Elkészítése: Habosra keverjük a cukrot a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük, ezután hozzáadjuk a vanília kivonatot, végül pedig a sóval és a sütőporral átszitált lisztet a tésztához adjuk és jól kidolgozzuk. A tészta puha, de nem ragadós kell legyen. Ezután két részre osztjuk; mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd egy-egy nagyobb és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A karikákat sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd olvasztott csokoládéba mártjuk és azonnal megszórjuk színes szórócukorral. Hagyjuk dermedni, majd kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design