Zöldséges húsgombóc leves
Hozzávalók ( 6 személyre): A húsgombócokhoz: 50 dkg
darált hús, 1 evőkanál rizs, 1 kisebb hagyma, fél csokor zöldpetrezselyem, só,
bors, pirospaprika, ételízesítő; a leveshez 3 sárgarépa, 1-1 szál pasztinák és
petrezselyemgyökér, 2 krumpli, 1 hagyma, 3 evőkanál rizs, 3 evőkanál télire
eltett lecsó ( vagy 2 fagyasztott paradicsom és 1 zöldpaprika), fél csokor
zöldpetrezselyem, só és bors; a tálaláshoz tejföl.
Elkészítése: Először a húsgombócokat készítjük el,
amikhez a darált húst a rizzsel, a nagyon apróra vágott hagymával és
zöldpetrezselyemmel összekeverjük, majd ízesítjük. Ezután kisebb dió méretű
gombócokat formázunk, ezeket egy tálcára
rakosgatjuk. Időközben vizet teszünk forrni és amikor fő, beletesszük az apróra
vágott hagymát és a gombócokat. Hagyjuk kevés ideig főni, majd beletesszük az
apróra vágott zöldségeket, később pedig a lecsót/az apróra vágott paradicsomot
és paprikát. Sóval és borssal ízesítjük és addig főzzük, míg majdnem puhára
főnek a zöldségek és a gombócok. Ekkor a levesbe tesszük a rizset és az apróra
vágott zöldpetrezselyem felét. Ezután készre főzzük, majd megszórjuk a
megmaradt zöldpetrezselyemmel és azonnal lefedjük, levesszük a tűzről.
Tejföllel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése