2018. november 10., szombat

Zöldséges húsgombóc leves



Zöldséges húsgombóc leves

Hozzávalók ( 6 személyre): A húsgombócokhoz: 50 dkg darált hús, 1 evőkanál rizs, 1 kisebb hagyma, fél csokor zöldpetrezselyem, só, bors, pirospaprika, ételízesítő; a leveshez 3 sárgarépa, 1-1 szál pasztinák és petrezselyemgyökér, 2 krumpli, 1 hagyma, 3 evőkanál rizs, 3 evőkanál télire eltett lecsó ( vagy 2 fagyasztott paradicsom és 1 zöldpaprika), fél csokor zöldpetrezselyem, só és bors; a tálaláshoz tejföl.

Elkészítése: Először a húsgombócokat készítjük el, amikhez a darált húst a rizzsel, a nagyon apróra vágott hagymával és zöldpetrezselyemmel összekeverjük, majd ízesítjük. Ezután kisebb dió méretű gombócokat formázunk, ezeket egy  tálcára rakosgatjuk. Időközben vizet teszünk forrni és amikor fő, beletesszük az apróra vágott hagymát és a gombócokat. Hagyjuk kevés ideig főni, majd beletesszük az apróra vágott zöldségeket, később pedig a lecsót/az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Sóval és borssal ízesítjük és addig főzzük, míg majdnem puhára főnek a zöldségek és a gombócok. Ekkor a levesbe tesszük a rizset és az apróra vágott zöldpetrezselyem felét. Ezután készre főzzük, majd megszórjuk a megmaradt zöldpetrezselyemmel és azonnal lefedjük, levesszük a tűzről. Tejföllel tálaljuk.




0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design