2013. november 28., csütörtök

Sárgarépa cukormázban


Vettem -még fiatalasszony koromban- egy szakácskönyvet, amiből szép lassan elkészítek minden nekem kedves ételt. Ez is egy étel a sok kedvenc közül. Ízletes, gyorsan készen van. 


Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, fél csokor zöldpetrezselyem, só.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott sárgarépát félbevágjuk, majd keresztben 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőbe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, kissé megsózzuk és 5-10 percig főzzük. Csak épp annyira, hogy ropogós maradjon. Ekkor óvatosan kiöntjük a folyadékot a serpenyőből, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk benne. A sárgarépára szórjuk a darabolt vajat és a cukrot, kis lángon még 5 percig pároljuk, közben gyakran megforgatjuk a répadarabokat, hogy a máz mindenütt bevonja őket. Végül meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.



5 megjegyzés:

Roza írta...

Ez nagyon finom lehet... De cukor nélkül nem elég édes a sárgarépa? Vagy a karamellizálás a cukor szerepe?

Gál Edith írta...

Kedves Roza, igen, a karamellizálás a cukor szerepe.

marisz57 írta...

Gondolom, ezt köretként adok húsok mellé. Én legalábbis annak szánom, elkérem a receptedet köszönettel! :)

vargaera írta...

Kedves Edit, küldenék meghívót, de nem tudom az emailcímed! :)

A répát nagyon szeretjük, ki fogom próbálni a receptet, köszönöm!:)

Gál Edith írta...

Kedves Marisz, én pedig szeretettel adom a receptet! :) Ez a köret nagyon illik szárnyas és hal mellé.

Kedves Vargaera, én köszönöm! :)
Email cimem: g_edith71@yahoo.com

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design