Vettem -még fiatalasszony koromban- egy szakácskönyvet, amiből szép lassan elkészítek minden nekem kedves ételt. Ez is egy étel a sok kedvenc közül. Ízletes, gyorsan készen van.
Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, 1 teáskanál
cukor, fél csokor zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott sárgarépát
félbevágjuk, majd keresztben 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Serpenyőbe tesszük és
annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, kissé megsózzuk és 5-10 percig főzzük.
Csak épp annyira, hogy ropogós maradjon. Ekkor óvatosan kiöntjük a folyadékot a
serpenyőből, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk benne. A sárgarépára szórjuk a
darabolt vajat és a cukrot, kis lángon még 5 percig pároljuk, közben gyakran
megforgatjuk a répadarabokat, hogy a máz mindenütt bevonja őket. Végül
meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
5 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet... De cukor nélkül nem elég édes a sárgarépa? Vagy a karamellizálás a cukor szerepe?
Kedves Roza, igen, a karamellizálás a cukor szerepe.
Gondolom, ezt köretként adok húsok mellé. Én legalábbis annak szánom, elkérem a receptedet köszönettel! :)
Kedves Edit, küldenék meghívót, de nem tudom az emailcímed! :)
A répát nagyon szeretjük, ki fogom próbálni a receptet, köszönöm!:)
Kedves Marisz, én pedig szeretettel adom a receptet! :) Ez a köret nagyon illik szárnyas és hal mellé.
Kedves Vargaera, én köszönöm! :)
Email cimem: g_edith71@yahoo.com
Megjegyzés küldése