Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 35 dkg cukor, 50 dkg
liszt, 2 dl olaj, 4 dl joghurt, 1 tasak sütőpor. A tetejére: 25-25 dkg
sárgabarack és túró, 1 evőkanál cukor. A szóráshoz: porcukor.
Elkészítése: A megmosott barackot kimagvaljuk, majd a
gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk és félretesszük. A tojásokat a cukorral
habosra keverjük, majd felváltva belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet és
az olajjal elkevert joghurtot. A masszát sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük,
tetejére morzsoljuk a túrót, ezután megszórjuk a barackkal, végül pedig
meghintjük a cukorral és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre (
tűpróbáig) sütjük. Miután teljesen kihűlt meghintjük porcukorral, majd
szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése