2014. szeptember 20., szombat

Barackos-tehéntúrós sütemény









Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 35 dkg cukor, 50 dkg liszt, 2 dl olaj, 4 dl joghurt, 1 tasak sütőpor. A tetejére: 25-25 dkg sárgabarack és túró, 1 evőkanál cukor. A szóráshoz: porcukor.

Elkészítése: A megmosott barackot kimagvaljuk, majd a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk és félretesszük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd felváltva belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet és az olajjal elkevert joghurtot. A masszát sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, tetejére morzsoljuk a túrót, ezután megszórjuk a barackkal, végül pedig meghintjük a cukorral és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. Miután teljesen kihűlt meghintjük porcukorral, majd szeletekre vágva kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design