2014. szeptember 26., péntek

Szilvás-almás sütemény









Hozzávalók: A gyümölcshöz: 50 dkg alma és szilva vegyesen, 3 evőkanál cukor, fél citrom lereszelt héja és 1 evőkanál citromlé. A tésztához: 25 dkg liszt, 11 dkg margarin, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál sütőpor, csipetnyi só. A szóráshoz: 3 evőkanál cukor. A forma kikenéséhez: olaj. A tálaláshoz: fagylalt.

Elkészítése: A megtisztított és kockákra vágott almát és a kimagvalt szilvát összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és lével, majd hagyjuk állni. Ezidő alatt összeállítjuk a tésztát: a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, egy villával összekeverjük, végül pedig a tejjel elkevert tojást is a tésztához keverjük. Kapunk egy nem túl száraz, de nem is túl ragacsos tésztát, amiből lisztes kézzel kis gombócokat formázunk és ezeket a gombócokat az időközben megfelelően előkészített formában levő gyümölcsökre halmozunk. A tésztát megszórjuk a cukorral, majd előmelegített sütőben a süteményt kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy kanállal tányérra szedünk a tésztából és a gyümölcsből is, végül pedig egy gombóc tetszés szerinti fagylalttal körítve kínáljuk ezt a finomságot.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design