Hozzávalók: A gyümölcshöz: 50 dkg alma és szilva vegyesen,
3 evőkanál cukor, fél citrom lereszelt héja és 1 evőkanál citromlé. A
tésztához: 25 dkg liszt, 11 dkg margarin, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 evőkanál
cukor, 1 evőkanál sütőpor, csipetnyi só. A szóráshoz: 3 evőkanál cukor. A forma
kikenéséhez: olaj. A tálaláshoz: fagylalt.
Elkészítése: A megtisztított és kockákra vágott almát és
a kimagvalt szilvát összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és lével, majd
hagyjuk állni. Ezidő alatt összeállítjuk a tésztát: a lisztet összekeverjük a
cukorral, a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, egy villával
összekeverjük, végül pedig a tejjel elkevert tojást is a tésztához keverjük.
Kapunk egy nem túl száraz, de nem is túl ragacsos tésztát, amiből lisztes
kézzel kis gombócokat formázunk és ezeket a gombócokat az időközben megfelelően
előkészített formában levő gyümölcsökre halmozunk. A tésztát megszórjuk a
cukorral, majd előmelegített sütőben a süteményt kb. 30 perc alatt készre
sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egy kanállal tányérra szedünk a tésztából és a
gyümölcsből is, végül pedig egy gombóc tetszés szerinti fagylalttal körítve
kínáljuk ezt a finomságot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése