Ezt a gyönyörűséget itt találtam. Azonnal " beleszerettem" és eldöntöttem, hogy hamarosan elkészítem. Kicsit változtattam a recepten és így is nagyon finom lett.
Hozzávalók: Az alaphoz: 20 dkg kekszmorzsa, 15 dkg vaj
felolvasztva. A krémhez: 2,5 dl tej, 23 dkg cukor, 6 tojássárga, 15 dkg natúr
krémsajt ( Mascarpone), 5 dl tejszín, 20 g zselatin, 20 dkg szeder. A tetejére:
4 evőkanál kekszmorzsa, 30 szeder.
Elkészítése: Az alaphoz a kekszmorzsát összekeverjük az
olvasztott olajjal, majd ezt a réteget egy
sütőpapírral ellátott tepsi aljába nyomkodjuk egy evőkanál segítségével
minél egyenletesebben. A tepsit hűtőszekrénybe tesszük míg a krém elkészül.
Ehhez nagyon kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük a
tej-cukor-tojássárga keveréket, majd hagyjuk kihűlni, ezidő alatt a zselatint 4
evőkanál vízbe tesszük ázni. Mikor a tojásos krém kihűlt, összekeverjük a
krémsajttal, az időközben kemény habbá vert tejszínnel és a felolvasztott
zselatinnal. A tepsiben levő alapot kirakjuk a megmosott és száraz szeder
szemekkel, amikre öntjük a fenti krémet. Újból betesszük az édességet a
hűtőszekrénybe, hogy dermedjen. Ezután az édesség tetejét meghintjük a
kekszmorzsával és a szederszemekkel kirakjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése