Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 2 tojás, 12 dkg
vaj, 20 dkg liszt, 1,2 dl tej, 2 citrom leve és héja, 2-2 teáskanál vanília
kivonat és sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 13 dkg vaj, 10 dkg natúr krémsajt,
25 dkg porcukor, 60 ml tejszín, 2 teáskanál vanília kivonat, só. A tetejére
reszelt citromhéj.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral és a
vaníliával, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük,
aztán hozzákeverjük a liszt-sütőpor-só keveréket, végül pedig a citromlével és
héjjal elkevert tejet keverjük könnyen a tésztához, de vigyázzunk, ne keverjük
túl! A muffinsütő mélyedéseiben levő papírkapszlikba töltjük a tésztát, majd
előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezidő alatt a krémhez
habosra keverjük a vajat a krémsajttal és a porcukorral, fokozatosan hozzáadva
a tejszínt és a vaníliát, végül pedig csipetnyi sót is. Ezt a krémet halmozzuk
az időközben teljesen kihűlt muffinok tetejére, amit meghintünk lereszelt
citromhéjjal és kínáljuk.
3 megjegyzés:
Imádni fogjuk a muffinodat. Nagyon finoman hangzik és jól néz ki a krém a tetején! Mentettem! :-)
Kedves Tucsi, koszonom! :)
(elnezest, az ekezethianyert, a szamitogepem betegeskedik...:()
Én is megsütöttem. Különleges és finom sütemény. A férjemnek ízlett a legjobban.
Megjegyzés küldése