2014. szeptember 13., szombat

Citromos muffin



Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 2 tojás, 12 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1,2 dl tej, 2 citrom leve és héja, 2-2 teáskanál vanília kivonat és sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 13 dkg vaj, 10 dkg natúr krémsajt, 25 dkg porcukor, 60 ml tejszín, 2 teáskanál vanília kivonat, só. A tetejére reszelt citromhéj.

Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük, aztán hozzákeverjük a liszt-sütőpor-só keveréket, végül pedig a citromlével és héjjal elkevert tejet keverjük könnyen a tésztához, de vigyázzunk, ne keverjük túl! A muffinsütő mélyedéseiben levő papírkapszlikba töltjük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezidő alatt a krémhez habosra keverjük a vajat a krémsajttal és a porcukorral, fokozatosan hozzáadva a tejszínt és a vaníliát, végül pedig csipetnyi sót is. Ezt a krémet halmozzuk az időközben teljesen kihűlt muffinok tetejére, amit meghintünk lereszelt citromhéjjal és kínáljuk.


3 megjegyzés:

tücsi írta...

Imádni fogjuk a muffinodat. Nagyon finoman hangzik és jól néz ki a krém a tetején! Mentettem! :-)

Gál Edith írta...

Kedves Tucsi, koszonom! :)
(elnezest, az ekezethianyert, a szamitogepem betegeskedik...:()

Orbán Judit írta...

Én is megsütöttem. Különleges és finom sütemény. A férjemnek ízlett a legjobban.

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design