Hozzávalók: A kekszes alaphoz: kb. 10 dkg háztartási
keksz, 5 dkg vaj, ízlés szerint cukor. A pudinghoz: 1 tasak vanília ízű
pudingpor, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília kivonat, egy zöld
citrom lereszelt héja. A tetejére 1,5 dl tejszín, kókusz reszelék. A
tálaláshoz: zöld citrom szeletek.
Elkészítése: Először megfőzzük a pudingot a szokásos
módon. A kész, még forró pudingba keverjük a vaníliát és a lereszelt
citromhéjat. Ezután a pudingot hűlni hagyjuk. A kekszet összemorzsoljuk, ha
szükséges cukrot is adunk hozzá, aztán az olvasztott vajjal összekeverjük. Ezt
a keksz morzsalékot 4 pohár aljába nyomkodjuk és állni hagyjuk. Most a kekszes
alapra kanalazzuk a pudingot és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a
hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Ezidő alatt a kókuszreszeléket zsiradék
nélkül óvatosan megpirítjuk és a tejszínt kemény habbá verjük. Tálalás előtt a
tejszínhabot csillagcsöves habzsákkal a megdermedt pudingra halmozzuk, a
tejszínhabot meghintjük a pirított kókusszal, végül pedig ezt a mutatós és
finom desszertet zöld citrom szeletekkel díszítve kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése