2014. szeptember 16., kedd

Zöldcitromos poharas desszert









Hozzávalók: A kekszes alaphoz: kb. 10 dkg háztartási keksz, 5 dkg vaj, ízlés szerint cukor. A pudinghoz: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília kivonat, egy zöld citrom lereszelt héja. A tetejére 1,5 dl tejszín, kókusz reszelék. A tálaláshoz: zöld citrom szeletek.

Elkészítése: Először megfőzzük a pudingot a szokásos módon. A kész, még forró pudingba keverjük a vaníliát és a lereszelt citromhéjat. Ezután a pudingot hűlni hagyjuk. A kekszet összemorzsoljuk, ha szükséges cukrot is adunk hozzá, aztán az olvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a keksz morzsalékot 4 pohár aljába nyomkodjuk és állni hagyjuk. Most a kekszes alapra kanalazzuk a pudingot és hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Ezidő alatt a kókuszreszeléket zsiradék nélkül óvatosan megpirítjuk és a tejszínt kemény habbá verjük. Tálalás előtt a tejszínhabot csillagcsöves habzsákkal a megdermedt pudingra halmozzuk, a tejszínhabot meghintjük a pirított kókusszal, végül pedig ezt a mutatós és finom desszertet zöld citrom szeletekkel díszítve kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design