Hozzávalók: 10-10 dkg vaj és csokoládé, 20 dkg cukor, 3
tojás, 20 dkg pűrésített szilva, 7,5 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 1 teáskanál
vanília kivonat, ¾ teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só. A tetejére 5 dkg
csokireszelék.
Elkészítése: A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral kemény
habbá verjük, majd félretesszük. A csokoládét mikrohullámú sütőben
felolvasztjuk, majd összekeverjük a megmosott, kimagvalt és héjastól,
botmixerrel pűrésített szilvával, a tojássárgákkal, a vaníliával, végül pedig a
kakaóval, mindegyikkel jól kikeverve. Most a vajat habosra keverjük a megmaradt
cukorral, hozzáadjuk a liszt-szódabikarbóna-só keveréket, aztán a csokoládés
keveréket, végül pedig a tojáshab felét is óvatosan a tésztához adjuk. Ezt a
tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, tetején elkenjük a
megmaradt tojáshabot, amit meghintünk a csoki reszelékkel, végül pedig
előmelegített sütőben a süteményt kb. 1
órán át sütjük. Ha úgy látjuk, hogy hamar pirul a sütemény teteje, egy
alufóliával vagy sütőpapírral leborítva megakadályozhatjuk, hogy a sütemény
megégjen. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágva
kínáljuk.
3 megjegyzés:
Szia! :)
Nagyon tetszik a süti, és elszeretném készíteni a hétvégén. Csupán egy gyors kérdés: mekkora kerek formát javasolsz hozzá?
Szia Okki,
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a süti.
Én egy 30 cm. átmérőjű piteformát használtam ehhez a sütihez.
Remélem, ízleni fog családodnak.
Köszönöm! :)
Köszönöm válaszod! :)
Nagyon kívánatos a süti, úgy hogy biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. De majd jelentkezem.;)
Megjegyzés küldése