2014. szeptember 9., kedd

Kétszínű sütemény meggyel









Hozzávalók: 2 tojás, 23 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2,5 dl natúr joghurt, 1,2 dl olaj, 3 evőkanál kakaó, fél tasak sütőpor, maréknyi meggy ( befőtt), csipetnyi só. A szóráshoz porcukor. A tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan és felváltva hozzáadjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet és a joghurttal elkevert olajat. A tésztát két részre osztjuk: egyik felébe tesszük a kakaót, a másik felét világosan hagyjuk. A megfelelően előkészített tepsibe evőkanállal mindkét tésztából  egyenlő nagyságú halmokat teszünk, majd hirtelen mozdulatokkal ezeket a halmokat széthúzzuk egy villával, így kapjuk a márványozott mintát. Most a tészta tetejét kirakjuk az időközben lecsöpögtetett meggyszemekkel és azonnal az előmelegített sütőben téve kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét porcukorral meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design