Hozzávalók: 2 tojás, 23 dkg cukor, 25 dkg liszt, 2,5 dl
natúr joghurt, 1,2 dl olaj, 3 evőkanál kakaó, fél tasak sütőpor, maréknyi meggy
( befőtt), csipetnyi só. A szóráshoz porcukor. A tepsi kikenéséhez vaj és
liszt.
Elkészítése: A tojásokat habosra keverjük a cukorral,
majd fokozatosan és felváltva hozzáadjuk a sütőporral és sóval átszitált
lisztet és a joghurttal elkevert olajat. A tésztát két részre osztjuk: egyik
felébe tesszük a kakaót, a másik felét világosan hagyjuk. A megfelelően
előkészített tepsibe evőkanállal mindkét tésztából egyenlő nagyságú halmokat teszünk, majd
hirtelen mozdulatokkal ezeket a halmokat széthúzzuk egy villával, így kapjuk a
márványozott mintát. Most a tészta tetejét kirakjuk az időközben lecsöpögtetett
meggyszemekkel és azonnal az előmelegített sütőben téve kb. 25-30 perc alatt
tűpróbáig sütjük. Kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét porcukorral
meghintjük és szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése