Hozzávalók: 20 dkg liszt, 6 evőkanál nagyon finomra őrölt
kukoricaliszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1,2 dl olívaolaj, 1 evőkanál citromlé,
1-1 teáskanál sütőpor és citromhéj, 2 evőkanálnyi felaprított kakukkfű,
csipetnyi só; a mázhoz 25 dkg fehér csokoládé, 50 ml tejszín, 3 evőkanál olaj;
a tetejére kakukkfű.
Elkészítése: Külön összekeverjük a lisztet a
kukoricaliszttel, a sóval, a sütőporral és a kakukkfűvel. Ezután a tojásokat
habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és héjat, majd a
lisztes keverékkel épp csak addig keverjük, míg a tészta összeáll, de ne
kavarjuk túl! Most pedig diónyi nagyságú gombócokat formázunk a tésztából,
amiket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk és forró sütőben kb. 15 perc
alatt szép világosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Ezidő
alatt felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat,
majd ebbe a mázba mártogatjuk a sütik tetejét, megszórjuk az apróra vágott
kakukkfűvel és így hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése