2018. április 8., vasárnap

Kakukkfüves keksz


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 6 evőkanál nagyon finomra őrölt kukoricaliszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1,2 dl olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1-1 teáskanál sütőpor és citromhéj, 2 evőkanálnyi felaprított kakukkfű, csipetnyi só; a mázhoz 25 dkg fehér csokoládé, 50 ml tejszín, 3 evőkanál olaj; a tetejére kakukkfű.

Elkészítése: Külön összekeverjük a lisztet a kukoricaliszttel, a sóval, a sütőporral és a kakukkfűvel. Ezután a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, citromlevet és héjat, majd a lisztes keverékkel épp csak addig keverjük, míg a tészta összeáll, de ne kavarjuk túl! Most pedig diónyi nagyságú gombócokat formázunk a tésztából, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe sorakoztatunk és forró sütőben kb. 15 perc alatt szép világosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Ezidő alatt felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat, majd ebbe a mázba mártogatjuk a sütik tetejét, megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel és így hagyjuk teljesen kihűlni, végül pedig tálaljuk.



0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design