2018. április 18., szerda

Mazsolás sárgarépakenyér


Hozzávalók ( 2 rúdhoz): 50 dkg liszt, 40 dkg cukor, 4 tojás, 3,5 dl tejföl, 2,5 dl olaj, 15 dkg mazsola, 2 nagyobb vagy 3 kisebb sárgarépa lereszelve, 2,5 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál só; a tetejére porcukor.

Elkészítése: 1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral.
3. Ehhez a krémhez adjuk a tejfölt és az olajat.
4. Összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a fahéjjal.
5. A lisztes keveréket több adagban hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
6. Végül a mazsolát és a sárgarépát is a masszáboz adjuk.
7. A masszát egyenletesen elosztjuk két, sütőpapírral ellátott püspökkenyér formában, majd előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt a kenyereket készre ( tűpróbáig) sütjük.
8. A sütőből kivéve a kenyereket hagyjuk a formában kihűlni.

Tálalás előtt tetejüket meghintjük porcukorral, majd szeletekre vágva kínáljuk. 
  

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design