Hozzávalók ( 2 rúdhoz): 50 dkg liszt, 40 dkg cukor, 4
tojás, 3,5 dl tejföl, 2,5 dl olaj, 15 dkg mazsola, 2 nagyobb vagy 3 kisebb
sárgarépa lereszelve, 2,5 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél
teáskanál só; a tetejére porcukor.
Elkészítése: 1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral.
3. Ehhez a krémhez adjuk a tejfölt és az olajat.
4. Összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a
fahéjjal.
5. A lisztes keveréket több adagban hozzáadjuk a tojásos
keverékhez.
6. Végül a mazsolát és a sárgarépát is a masszáboz adjuk.
7. A masszát egyenletesen elosztjuk két, sütőpapírral
ellátott püspökkenyér formában, majd előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt a
kenyereket készre ( tűpróbáig) sütjük.
8. A sütőből kivéve a kenyereket hagyjuk a formában
kihűlni.
Tálalás előtt tetejüket meghintjük porcukorral, majd
szeletekre vágva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése