2018. április 11., szerda

Sütés nélküli citromos sajttorta



Hozzávalók: az alaphoz 25 dkg keksz, 6,5 dkg vaj; a sajtkrémes réteghez 70 dkg natúr krémsajt, 2 dl tejföl, 40 dkg sürített tej, 80-80 ml tej és citromlé, 20 g porzselatin- minden összetevő szobahőmérsékletű kell legyen; a tetejére 3 dl tejszín, 2 keksz, citromszeletek.


Elkészítése: Az alaphoz felolvasztjuk a vajat és összekeverjük az időközben szétmorzsolt keksszel, majd ezt a keveréket egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába simítjuk, ezután pedig hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Időközben a zselatint beáztatjuk a tejbe; ezidő alatt a krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a sürített tejet pedig a citromlével. Majd a krémsajthoz adjuk a sürített tejet és az időközben felolvasztott zselatint és jól összekeverjük a kapott krémet. Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük és a tortát hűtőszekrényben dermesztjük legalább 4 órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakát a hűtőszekrényben tartjuk. Másnap a torta tetejét az időközben habbá vert tejszínnel, a szétmorzsolt keksszel és citromszeletekkel diszítjük, végül szeletekre vágjuk és kínáljuk.


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design