Hozzávalók: az alaphoz 25 dkg keksz, 6,5 dkg vaj; a
sajtkrémes réteghez 70 dkg natúr krémsajt, 2 dl tejföl, 40 dkg sürített tej,
80-80 ml tej és citromlé, 20 g porzselatin- minden összetevő szobahőmérsékletű
kell legyen; a tetejére 3 dl tejszín, 2 keksz, citromszeletek.
Elkészítése: Az alaphoz felolvasztjuk a vajat és
összekeverjük az időközben szétmorzsolt keksszel, majd ezt a keveréket egy 23
cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába simítjuk, ezután pedig
hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Időközben a zselatint beáztatjuk a
tejbe; ezidő alatt a krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a sürített tejet
pedig a citromlével. Majd a krémsajthoz adjuk a sürített tejet és az időközben
felolvasztott zselatint és jól összekeverjük a kapott krémet. Ezt a krémet a
kekszes alapra öntjük és a tortát hűtőszekrényben dermesztjük legalább 4 órán
keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakát a hűtőszekrényben tartjuk. Másnap
a torta tetejét az időközben habbá vert tejszínnel, a szétmorzsolt keksszel és
citromszeletekkel diszítjük, végül szeletekre vágjuk és kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése