Hozzávalók
a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 evőkanál tejföl, 2
tojássárgája, késhegynyi sütőpor, csipet só; a töltelékhez 1 kg túró, 20 dkg
cukor, 3 tojás, 5 dkg vaj, 1 teáskanál vanília kivonat, 10 dkg mazsola, 1-2
evőkanál búzadara, fél citrom reszelt héja; a citrommázhoz 30 dkg porcukor, 1/4
citrom leve, 2 dkg vaj; a tepsihez olaj és liszt.
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, majd a
tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, úgy, hogy egyik
rész kissé nagyobb legyen. Ebből lesz az alsó lap.. Kinyújtjuk akkorára, hogy a
kiolajozott és kilisztezett tepsi oldalait is kibélelhessük vele. Megszórjuk
búzadarával. A tölteléket elkészítjük: a túrót
áttörjük. A cukor felét kikavarjuk a vajjal, hozzákeverjük tojássárgákat,
vaníliát és citromhéjat. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá
verjük, ezt majd lazán belekeverjük a túrókrémbe. A tölteléket a tepsibe
töltjük, elsimítjuk. Kinyújtjuk a felső lapot, ráhelyezzük a töltelékre, a
széleit vissza/aláhajtjuk, tetejét villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tesszük
és 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, amíg rózsaszínű lesz a teteje. Amikor
kihűlt, rákenjük a citrommázat, amihez a hozzávalókat jól kikeverjük. Végül a
süteményt szeletekre vágva kínáljuk
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése