2018. április 28., szombat

Túrós béles citrommázzal


Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája, késhegynyi sütőpor, csipet só; a töltelékhez 1 kg túró, 20 dkg cukor, 3 tojás, 5 dkg vaj, 1 teáskanál vanília kivonat, 10 dkg mazsola, 1-2 evőkanál búzadara, fél citrom reszelt héja; a citrommázhoz 30 dkg porcukor, 1/4 citrom leve, 2 dkg vaj; a tepsihez olaj és liszt.


Elkészítése: A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, úgy, hogy egyik rész kissé nagyobb legyen. Ebből lesz az alsó lap.. Kinyújtjuk akkorára, hogy a kiolajozott és kilisztezett tepsi oldalait is kibélelhessük vele. Megszórjuk búzadarával. A tölteléket elkészítjük: a túrót áttörjük. A cukor felét kikavarjuk a vajjal, hozzákeverjük tojássárgákat, vaníliát és citromhéjat. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, ezt majd lazán belekeverjük a túrókrémbe. A tölteléket a tepsibe töltjük, elsimítjuk. Kinyújtjuk a felső lapot, ráhelyezzük a töltelékre, a széleit vissza/aláhajtjuk, tetejét villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük,  amíg rózsaszínű lesz a teteje. Amikor kihűlt, rákenjük a citrommázat, amihez a hozzávalókat jól kikeverjük. Végül a süteményt szeletekre vágva kínáljuk


0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design