Hozzávalók ( 4 személyre): 75 dkg brokkoli, 1,5 l
húsalaplé, 5 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál vaj, 1 hagyma, 2
gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, só és bors; a tálaláshoz reszelt sajt és tejföl.
Elkészítése: A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk az
apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát,
együtt még 1 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel, összekeverjük, ezután
pedig felöntjük a húsalaplével és a tejszínnel. A levest felforraljuk, majd
hozzáadjuk a rózsáira darabolt brokkolit és hagyjuk 4 percig főni. Ekkor
kiveszünk 4 csinosabb rózsa brokkolit ( ezt használjuk majd a tálaláshoz), a
többit pedig tovább főzzük, míg a brokkoli puhára fő ( kb. 15 perc). Ekkor a
levest botmixerrel pűrésítjük, visszatesszük a tűzről és felforraljuk. Levéve a
tűzről azonnal megszórjuk a sajttal, majd sóval és borssal ízesítjük.
Tálaláskor kevés tejföllel, sajttal és a félretett brokkolival kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése