Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 10 evőkanál víz, 30 dkg cukor, 28 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 1 tasak sütőpor. A krémhez: 20 dkg csokoládé, 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj. A díszítéshez tejszínhab és olvasztott csokoládé.
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a vízzel
kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat, végül pedig óvatosan
a sütőporral és a kakaóval átszitált lisztet. A tésztát sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük,
majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre ( tűpróba) sütjük. A
sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és lapjában ketté vágjuk.
Közben elkészítjük a krémet is: A darabokra tördelt csokoládét a tejszínnel és
a vajjal forráspontíg hevítjük, majd levéve a tűzről hagyjuk teljesen kihűlni,
ezután hűtőszekrénybe tesszük kb. 30 percre, majd kivéve mixerrel nagyon
habosra kavarjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be a piskótát és újból
hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kockákra vágva, egy-egy tejszínhab rózsával a
tetején és olvasztott csokival lecsorgatva kínáljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése