2014. április 22., kedd

Szalalkális sós párnák



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,6 dl tejföl, 1 teáskanál szalalkáli, 1 tojássárgája, 1 teáskanál só. A kenéshez 1 tojásfehérje, a szóráshoz: reszelt sajt.

Elkészítése: A liszthez keverjük a szalalkálit és a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgával elkevert tejfölt. Kidolgozzuk, majd lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel kockákat vágunk ki a tésztából, amiket sütőpapírral ellátott tepsibe teszünk, megkenjük tojásfehérjével, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre –szép pirosra- sütjük.

0 megjegyzés:

 

Konyhatündérmese Template by Ipietoon Cute Blog Design